Johan GOTTFRID Forsberg

Johan GOTTFRID Forsberg, född 21 september 1908 i Norrmesunda. Död 1987-01-04

         

Hemmansägare Långsele 1:20.

Gottfrid flyttade i unga år till sina morföräldrar i Långsele, det var trångt hemma med många småsyskon och morföräldrarna behövde hjälp hemmavid sedan morbröderna flyttat till Amerika. Gottfrid gick då själv från Norrmesunda till Långsele.

Anna och Gottfrid köpte hemmanet 1:20 1930 av Kristoffer Selling. I köpet ingick att bygga en ny gård till Kristoffer, som då blev förmånstagare. Under tiden bodde de själva i det gamla huset som fanns på gården. Kristoffer dog 1935.

När min mamma och moster skulle gå och bada i ”bäcken” som små (ån nedanför vägen) fick de varningen ”drottne ye så slå ja ihjäl er”.

Gottfrid tyckte mycket om att vara i skogen och att fiska, jag minns friden när jag fiskade med honom som liten, hur mysigt det var när vi åkte till Bågarsjön.

Gottfrid var rätt klurig, hade små uppfinningar, ex. en upp-och-ned plasthink mellan fågelbordet och pinnen så att inte ekorren skulle komma åt fågelmaten. Gottfrid tyckte inte om skator och för att skrämma dem hängde han upp döda skator i träden.

Gottfrid var frusen, minns han hade flera ”tjocksockor” ovanpå varandra. Gottfrid var allergisk mot katt, de hade katt men fick ta bort den då Gottfrid blev dålig av att ha den nära.

Min morfar avled i magcancer.

Far: Johan Forsberg

Mor: Anna Andersson

Gift med ANNA Forsberg, f. Svensson, f. 19 oktober 1904. Död 1996-12-08

Barn: 
Karin GERTRUD Berglund, f. Forsberg, f. 14 september 1930
Anna GUNHILD Lindgren, f. Forsberg, f. 17 januari 1932
Sven TURE Forsberg, f. 6 juni 1933. Död 2014-11-21

Innan ombyggnad var ingången längs långsidan, se bild nedan

Gottfrids hund Vira i Långseleliden, 1920-talet